Waterstof aandelen

Aandelen waterstof

De waterstofbubbel barst! Waarom de crash bij Nel, Ballard en Plug Power nu in een stroomversnelling raakt.

Sinds februari 2021 zijn waterstofvoorraden zoals Nel-voorraad, Ballard Power Systems-voorraad en Plug Power-voorraad aan het dalen. Door slechte kwartaalcijfers en andere factoren is de crash nu weer in een stroomversnelling geraakt. De door het beleggersblad Der Aktionär gepubliceerde waterstofindex voor e-mobiliteit, die veel van de populaire waterstofaandelen bevat, verloor alleen al in de afgelopen drie dagen ruim 20% (alle informatie per 6 mei 2021). Aandelen Nel en Co zijn gehalveerd sinds de recordhoogte eind januari. Geen vraag: hier barst een zeepbel. Hoe staat het met de waterstofvoorraden rond Plug Power, Ballard en Nel? Er zijn aanwijzingen dat de situatie onaangenaam zal blijven. De crash van de waterstofvoorraden kan doorgaan Laten we, om de zaken in perspectief te plaatsen, eens kijken hoe de aandelenkoersen en verkopen van de drie waterstofaandelen Ballard, Nel en Plug Power zich hebben ontwikkeld. Het is een afschuwelijk beeld voor waardebeleggers, waarbij Ben Graham zich waarschijnlijk in zijn graf omdraait. Bij alle waterstofaandelen waren de aandelenkoersen de ontwikkeling van het bedrijf ver vooruitgelopen Рer was een zeepbel gevormd. Het was onvermijdelijk dat hier vroeg of laat een scherpe crash zou plaatsvinden.

Overgebracht naar het beroemde beeld van investeerder Andre Kostolany, waarin een hond (de beurs) soms voor zijn baas uit rent (economische ontwikkeling) en soms achterop draaft, was de hond allang losgebroken van de riem en rende enthousiast naar een bulldozer dat zou hem op een gegeven moment onvermijdelijk terugbrengen naar zijn meester. Nu doet de bulldozer zijn werk.

Maar zelfs de huidige dalingen hebben de wanverhouding tussen bedrijf en prijsontwikkeling in waterstof aandelen nog niet weggenomen. En de kijkcijfers zijn nog steeds enorm. Het aandeel Nel heeft momenteel een koers-omzetverhouding (P/S) van 39, het aandeel Ballard staat op 44 en het aandeel Plug Power staat, net als Nel, op 39. De groeipercentages van waterstofvoorraden ondersteunen dergelijke waarderingen gewoon niet. Er zijn veel bedrijven die sneller groeien, winstgevend zijn, aanzienlijk lagere PSR’s hebben en nog steeds als overgewaardeerd worden beschouwd. Een voorbeeld is Tesla-aandelen. In het gunstigste geval duurt het voor de genoemde waterstofaandelen jaren voordat de eerste winst is behaald.

Dus de weg naar beneden voor waterstofvoorraden is lang, en er is niets om ze te vertragen. Het afnemende enthousiasme voor het waterstofinvesteringsthema – weerspiegeld in Google-zoekopdrachten – en stijgende rentetarieven zorgen voor extra druk op de voorraden. Voor mij is het duidelijk dat er op de beurs beduidend betere technologieaandelen en elektromobiliteitsprofiteurs te koop zijn dan Plug Power, Ballard en Nel. Het artikel De waterstofbubbel barst! Waarom de crash bij Nel, Ballard en Plug Power Is Now Gathering verscheen voor het eerst op The Motley Fool.

Sterke groei kan aandelen fantastische investeringen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat een bedrijf profiteert van structurele groei. Dit is precies het geval met hernieuwbare energiebronnen. Hier liggen enorme toekomstmogelijkheden. Dus gingen we op zoek naar onze beste investeringsidee√ęn. Iedereen kent Tesla, maar deze drie aandelen zullen je misschien verrassen.