Bank

Goedkoop tuinmeubelen kopen in de winter

Voor veel mensen geldt de tuin als een verlengde woonkamer. Bij mooi weer speelt het leven zich buiten in de natuur af: u kunt luisteren naar het fluiten van de vogels tijdens het barbecueën of ontspannende uurtjes doorbrengen met een boek op een ligstoel. De oase op het platteland wordt nog comfortabeler als je investeert in goede tuinmeubelen. Als je geld wilt besparen, koop dan in de herfst of winter tafels, fauteuils en ligstoelen. Dan is de vraag relatief laag. Toch is het aanbod groot, want tegenwoordig kopen tuinbezitters hun meubels niet alleen in meubelzaken en tuincentra, maar het liefst ook op internet.

Waarom tuinmeubelen goedkoper zijn, vooral in de winter

Zoals bij de meeste andere producten bepaalt de vraag naar een tuinmeubelset de prijs. In het voorjaar, wanneer de eerste warme zonnestralen de lucht verwarmen, willen velen nieuwe fauteuils en tafels kopen voor de oase in het groen of voor het balkon in een appartement. Daarnaast worden er in deze tijd van het jaar nieuwe collecties gelanceerd, die meestal duurder zijn. Een ander probleem met het kopen van meubels in het voorjaar is dat de modellen die je wilt snel uitverkocht zijn. In de herfst en winter daarentegen dalen de prijzen. Huiseigenaren die voldoende opslagruimte hebben om een ​​nieuwe meubelzaak te huisvesten, kunnen het beste als het vroeg donker wordt en mensen minder tijd buitenshuis doorbrengen. Daarnaast moeten de woonwinkels in deze tijd van het jaar plaats maken voor de nieuwe collectie en zijn ze hun magazijnen aan het legen. Er is veel te koop tegen spotprijzen, van parasols tot ligstoelen tot tuintafels. Hoeveel tuinmeubelen kosten hangt niet alleen af ​​van het seizoen, maar natuurlijk ook van de kwaliteit en het materiaal.

Verschillende materialen met hun voor- en nadelen

Zowel in de zomer als in de winter vind je vaak bijzonder goedkope tuinmeubelsets. Je bent blij dat je zoiets goedkoops hebt gekocht, maar je merkt al snel slecht vakmanschap of andere kwaliteitsgebreken. Binnenkort heb je nieuwe tuinmeubelen nodig. Het komt erop neer dat het de moeite waard is om te investeren in hoogwaardige fauteuils en tafels, die u bijvoorbeeld bij Kees Smit kunt kopen. Het Nederlandse bedrijf is al meer dan 75 jaar een pionier op het gebied van tuinmeubelen. Wat ooit begon als een mobiele retailer voor huishoudelijke artikelen is nu een groot bedrijf met enorme magazijnen, showrooms en een overzichtelijke webshop. Hier kunt u tuinmeubelen kopen in alle populaire materialen, waaronder:

  • Kunststof: Het grote voordeel van dit materiaal is het lage gewicht. Kunststof fauteuils zijn vaak stapelbaar en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. Daarnaast is kunststof zeer onderhoudsvriendelijk, vlekken worden eenvoudig weggeveegd met een vochtige doek. In de winter moet u echter voor een passende bescherming zorgen, omdat het materiaal bij lage temperaturen broos wordt.
  • Aluminium tuinmeubelen zijn ook niet bijzonder zwaar en het materiaal is uiterst flexibel en kan door de tuinmeubelfabrikanten naar wens worden gevormd. Het is ongevoelig voor weersinvloeden zoals regen, vorst en hitte.
  • Houten tuinmeubelen zien er bijzonder natuurlijk uit. Ze passen zich ideaal aan de oase in het groen aan en zien er bijzonder huiselijk uit. Het is echter beter om te kiezen voor hardhout dat bestand is tegen regen. Houten tuinmeubelen zijn vaak gecoat zodat vocht niet in het materiaal kan doordringen.
  • Poly rotan is ook een materiaal dat gebruikt wordt om tuinmeubelen van te maken. De uitnodigende zitgroepen en banken zien er niet alleen goed uit, ze scoren ook nog eens met een uitstekend zitcomfort. Tuinmeubelen van polyrotan zijn in verhouding echter relatief duur.

Welk materiaal je ook kiest, voordat je het koopt, moet je zeker informeren of de tuinmeubelen tijdens het koude seizoen buiten kunnen blijven staan. Niet iedereen heeft een grote tuinschuur of een kelder waar de meubels kunnen verschuiven als de temperatuur onder nul komt.

Bespaar bij het kopen van tuinmeubelen in de winter

Hoewel tuinmeubelen in de winter sowieso al goedkoper zijn dan in het voorjaar, moeten koopjesjagers hun ogen open houden voor speciale aanbiedingen. Vooral aan het einde van het tuinseizoen zijn er in veel winkels uitverkoop die prijsbewuste mensen niet mogen missen. Vaak staat hierover informatie in folders van tuincentra of in grote supermarkten. Klanten kopen een tuinmeubelset bijzonder voordelig via internet. Zowel grote meubelzaken als hypermarkten hebben nu hun intrede gedaan in de online handel. Er zijn echter ook aanbieders die tuinmeubelen exclusief in de virtuele wereld verkopen. Ze verleiden je vaak met bijzonder lage prijzen. De reden hiervoor is dat pure webshops geen filialen hoeven te hebben. Ze hebben minder mensen in dienst en hebben maar één groot magazijn en distributeur. Deze kostenbesparing ten opzichte van woonwinkels met een groot vestigingennetwerk, geven ze deels door aan de klanten. Een ander voordeel van online kopen is dat je in korte tijd verschillende winkels kunt bezoeken en jezelf reistijd naar de afzonderlijke winkels kunt besparen. Daarnaast worden de fauteuils, banken en tafels handig bij je thuisbezorgd. Een ideale optie voor tuinbezitters die geen grote auto hebben of niet willen sjouwen. Veel online retailers zien zelfs af van de verzendkosten als u boven een bepaalde minimumwaarde bestelt. Het is in dit opzicht ook de moeite waard om aanbiedingen te vergelijken en uw aankoop niet in de eerst beschikbare online winkel te doen.