Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland

Zin in een vakantie in Noord-Holland? Wij hebben 2 of 3 jaar geleden een roadtrip door Nederland gemaakt en ook Noord-Holland bezocht. We waren erg onder de indruk van de gezellige steden en dorpen, de gezellige sfeer, de afwisselende natuur en de open en vriendelijke mensen. Vandaag neemt Janna (geboren en getogen in Noord-Holland) ons mee door deze regio in Nederland en vertelt over haar top highlights en plekken om te bezoeken. Aan het einde heeft ze ook een paar geweldige eettips voor onze zoetekauw.

Noord-Holland ontdekken

Met vele kilometers kust, prachtige historische plekken, kleurrijke bollenvelden en oneindig veel fietspaden is Noord-Holland een prachtige bestemming voor een actieve vakantie in Nederland. Hoe graag ik ook reis, ik kom graag terug naar huis, naar mijn geboorteplaats in Noord-Holland. Ik heb hier zoveel kilometers gelopen, tot in de verste uithoeken van de provincie gefietst en toch ontdek ik elke keer weer iets nieuws. Voor iedereen die graag buiten en actief bezig is, kan ik een bezoek aan Noord-Holland van harte aanbevelen – of het nu voor een weekend of langer is!

De kleinere stad Haarlem, ook een provinciehoofdstad, zou ook een goede uitvalsbasis zijn omdat de stad goed verbonden is en dicht bij de kust en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt. Binnen Noord-Holland zijn veel plaatsen te bereiken met de regionale trein of bus. Maar als je flexibeler wilt zijn en ook graag in de natuur bent, kun je beter een auto of een fiets huren. Op sommige treinstations kun je een “OV-fiets” huren en daarmee de omgeving verkennen.

Tips voor Noord-Holland

Dat een bezoek aan Amsterdam de moeite waard is, weet je waarschijnlijk al. Misschien ken je zelfs Haarlem of Alkmaar. Maar de provincie Noord-Holland heeft nog veel meer mooie hoekjes te bieden. Ik vertel je graag een paar buiten de gebaande paden die je zeker moet meenemen in je plannen voor je volgende vakantie in Nederland.

Marken: Traditioneel vissersdorp in het Markermeer

Wandelend door Marken krijg je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. In de 13e eeuw werd Marken tijdens een storm van het vasteland gescheiden. Een periode van eeuwen van isolement volgde voor de bewoners die van de visserij leefden. En pas sinds de dijk in 1957 is aangelegd, is het eiland weer met het vasteland verbonden. De mensen van Marche houden graag vast aan hun tradities en het dorp zelf ziet eruit alsof je terug in de tijd bent gestapt. U kunt het dorp bereiken met de auto of fiets over de dijk of met de veerboot vanuit Volendam. Slenter langs de authentieke houten huisjes op palen en de vuurtoren ‘het Paard van Marken’, kijk naar de fotogenieke haven en geniet van de bijzondere sfeer op dit schiereiland.

En zo is er nog veel te doen en te zien in de provincie Noord-holland. Nadeel is wel dat vakantie in eigen land vaak wat duurder is. Schaf daarom de kortingskaart van nappas aan. Een kortingskaart met korting op diverse uitjes en evenementen.